Publikvärdsutbildning 2014

SES är stolt leverantör till såväl SHL som HockeyAllsvenskan där vi bl a bistår med utbildning av samtliga publikvärdar runt om i landet.

- Vi har ansvarat för publikvärdsutbildning i ca sju år för SHL och gemensamt med HockeyAllsvenskan i två år, säger Albert Törsleff som är projektledare och utbildare tillika SES VD.

SHL har arbetat systematiskt med denna utbildning med syfte att ha en röd tråd i säkerhets- och servicearbetet och en nationell arbetsmetodik. Utbildningen är såväl teoretisk som praktisk och har genomförts både regionalt och lokalt i varje arena och sedan 2012 körs utbildningarna gemensamt med de två högsta ligorna i Sverige

- Det har varit positivt att samköra utbildningen dels för att bredda nätverket och kunna nyttja publikvärdar från närliggande klubbar vid behov och utbyta erfarenheter men framförallt för att få en röd tråd i svensk ishockeys service- och säkerhetsarbete.

Innehållet i utbildningen kan variera beroende på aktuellt behov. I år har man fokuserat på bl a arbetsmiljön för publikvärdarna och visitation, säger Albert Törsleff.

- Publikvärdarna är klubbarnas förlängda arm och de som möter besökarna i arenorna och är därför en oerhört viktig servicefunktion. Det är viktigt att vi lyfter dessa till stora delar ideella killar och tjejer och värnar om det fantastiska jobb de gör, avslutar Albert Törsleff.

I samband med publikvärdsutbildningen i Karlskoga fanns SHL:s redaktion på plats och gjorde ett reportage som finns här.

Svensk Evenemangssäkerhet AB